Že imate idejo za letošnje pustovanje? Ste že izbrali pustni kostum?

Pustovanje se bliža, preverite pustne kostume!

Že imate izbran pustni kostum za letošnje pustovanje? Pust se namreč hitro približuje. Tisti, ki se pustovanja najbolj veselimo, smo že pričeli načrtovati, v kakšno masko pa se bomo letos našemili.

Najlepši pustni kostumi za otroke in odrasle
Najlepši pustni kostumi za otroke in odrasle

 

Tudi v letošnjem letu pričakujemo veliko pustnih parad, povork, karnevalov in seveda tudi zasebnih zabav. Med najodmevnejša pustovanja prev zares spada pustovanje na Ptuju, ki se letos prične že 2. februarja. S Kurentovim skokom, ki se prične točno opolnoči, se bo otroril mesec zabave v maskah, saj bo pustno rajanje in zabava trajala skozi cel mesec februar, in se zaključi na pustni torek, 5. marca s pokopom Pusta. Zelo atraktivno je tudi pustovanje v Cerknici ter pustovanje v Ljubljani s tradicionalnim Zmajevim karnevalom.

Se boste pustovanja udeležili? Se boste pridružili preganjanju zime s Kurenti?

Udeležba pustovanja je nepozabna izkušnja tako za odrasle kot tudi za otroke. Številni udeleženci sami izdelajo svoje pustne kostume in maske, veliko udeležencev pa svoj pustni kostum naroči v specializiranih spletnih trgovinah s široko ponudbo. Pustni kostumi so v predpustnem času dobavljivi hitro, zato se marsikdo odloči in se vsako leto za pusta preobleče v nekaj drugačnega. Odrasli se radi našemijo v zabavne kostume, popularne pa so tudi skupinske maske in kostumi za pare. Med najmlajšimi so najbolj popularni pustni kostumi za otroke aktualnih junakov filmov in risank, kot so Star Wars, Transformers ali Spiderman, med dekleti pa različne princeske Disneyevih risank in serije Soy Luna, pa seveda vedno aktualnih živali, čebelice, pikapolonice in tako naprej.